Wist je dat je in de navigatie app WAZE op je smartphone de brandstofprijzen van de tankstations in de buurt van je locatie kan aflezen. Je kan dus het goedkoopste station uitzoeken en dan eventueel  500 meter of 1km omrijden, of in je traject te laten passen.

Waar bevinden zich de benzineprijzen in de buurt van je locatie,  op de app Waze?  

Open de app Waze. KLIK op de invoerbalk “waarheen “. Je ziet vervolgens in het menubalkje bovenaan een pictogram van een benzinestation. Klik hierop, en vervolgens zie je alle bezinestations en de prijzen van benzine of diesel binnen een straal van 5 km mogelijk 10 km van je locatie op dat moment.  

In het instellingen menu van WAZE kan je best vooraf selecteren welke brandstof je gebruikt (diesel, super 98 of 95.  

Maar nu volgt je opdrachtje of solidariteit naar anderen toe: Als je ter plaatse in een benzinestation bent dien je de actuele prijzen handmatig aan te passen in de app WAZE..  

Zo ziet iedereen de prijs van die dag, en bvb.niet van 10 dagen geleden omdat niemand de prijzen heeft aangepast. (die gezien de huidige prijzen sterk veranderd) .  

Het kost je slechts enkele seconden. Laat eventueel je medepassagier dit ingeven terwijl je tankt, of zelf, terwijl de tank volloopt.  

  • Een klein voorbeeld op 21 maart 2022.  
    • Avia Krijgsbaan, super 1,626 euro  
    • Q8, grote Baan, 500 meter verder, 1,725 euro  

De moeite dus voor klein ommetje.  

Natuurlijk werkt dit alleen door solidariteit en kleine inspanning.  Als iedereen denkt “iemand anders zal het wel doen , wel dan werkt dit niet.  

Gelukkig zijn onze medemensen slimme mensen.  

Gr. Ludo Huybrechts 

Coördinaten Ludo Huybrechts

Ludo Huybrechts 

Verlatdreef 1A bus 11

9120 Beveren-Waas

Ludo Huybrechts